Gyermekfogászat

gyermekfogászat

Különös figyelmet fordítunk a gyermekek kezelésére, hiszen nagyon sok felnőtt azért fél a fogászati kezelésektől és hanyagolja el fogazatát, mert gyermekkorban rossz élmények érték.
Emiatt nagyon fontos a gyermekekkel megértően, türelmesen bánni a fogkezelések során.

Néha hetekig csak “beszélgetünk”, nem történik kezelés egy-egy találkozás során.
Aztán egyszer csak megtörik a jég és el tudjuk végezni a szükséges feladatokat.

Ha nincs szó sürgősségi beavatkozásról, akkor sohasem erőltetjük a kezelést.

tejfog tömés

Tejfog tömés

A tejfogak szuvasodását ugyanolyan eljárással, anyagokkal, alapossággal látjuk el, mint egy maradó fogét, mert nagyon fontosnak tartjuk, hogy az alatt a rövidebb-hosszabb idő alatt, amíg kicserélődnek, jól használhatóak és szépek legyenek.

Ez a fájdalmas foggyulladások elkerülése mellett azért is fontos, mert a rossz vagy túl korán eltávolított tejfogak megzavarhatják a maradó fogak fejlődését, az elülső fogak hibája pedig okozhat a helytelen hangképzés miatt beszédzavart.

Emellett a gyermek pszichés fejlődésére is hátrányosan hat, ha például az óvodában nem mer esetleg mosolyogni, mert szégyelli a fogait.

pulpakezelés

Pulpa kezelés

A tejfogak tágabb pulpakamrája miatt hamarabb éri el a szuvasodás a fogideget. Ilyenkor a fogbélkamra belsejét kitisztítjuk, és a fogat helyreállítjuk. Ezzel elkerülhetjük a túl korai tejfog eltávolítást.

tejfog eltávolítás

Tejfog eltávolítás

Ha egy tejfog már menthetetlen, vagy a röntgenkép alapján hamarosan várható a helyén a maradó fog kibújása, esetleg már nagyon “lötyög”, de magától csak nem akar kiesni, akkor eltávolítjuk. Sokszor ehhez nem is kell injekció, mert a gyökerek már felszívódtak.

Ilyenkor elég a területet egy gyümölcsízű érzéstelenítő zselével bekenni.

Barázdazárás

Az elsőnek előtörő maradófogak körülbelül hat éves korban az első nagyőrlők.

Mivel ezen fogak rágófelszíni barázdarendszere sokszor nagyon mély,  nehezen tisztítható, ezek a fogaink vannak kitéve a leginkább a szuvasodás veszélyének.

A barázdák alapos tisztítása, fertőtlenítése után folyékony kompozit anyaggal lezárjuk őket.

Kérjen időpontot most!

1000 characters left